Základná škola, Zákopčie

Aj napriek menšiemu počtu žiakov sa na našej škole každý rok počas týždňa mobility a športu snažíme žiakov motivovať, aby zmenili spôsob dopravy, akým prídu do školy. Celkový počet žiakov z našej školy bol 65.

Väčšina žiakov sa teší každý rok, že môžu chodiť na bicykli, kolobežke dokonca i na korčuliach. U žiakov druhého stupňa je už odhodlanie menšie, preto ich motivujeme žolíkmi. Žolík je kartička, na ktorej je známa športová osobnosť, ktorú získa každý žiak (prvého aj druhého stupňa), ktorý príde do školy aspoň trikrát inak ako autom alebo autobusom. Žolíka môžu žiaci použiť pri nezapísaní zlej známky z ústnej odpovede do klasifikačného záznamu. Bohužiaľ, kvôli nepriaznivému počasiu, počas druhého týždňa tejto súťaže, sa počet žiakov výrazne znížil. Ale niektorých neodradilo ani zlé počasie. Ako škola sme veľmi radi, že sa každoročne do tejto kampane zapojí nie len veľa žiakov, ale aj ich rodičia.

Tento školský rok bolo pre žiakov pripravených mnoho zaujímavých aktivít. Jednou z nich bolo dopravné ihrisko, ktoré vytvorili pani učiteľky. Ich úlohou bolo prejsť ihrisko bezpečne na bicykli alebo kolobežke, pričom sa museli riadiť rôznymi dopravnými značkami.

Tieto športové dni sme obzvláštnili zaujímavými pracovnými listami, pexesom, hádankami, hrami, výtvarnými činnosťami a ďalšími aktivitami.

Na fotografii, ktorú vytvorila naša škola sa podieľali žiaci s radosťou, chceli byť originálni. Aj keď sme nevyužili úplne všetky bicykle a kolobežky, ktoré nám v ten deň stáli pred školou, využili sme ich toľko aby nám vznikla táto krásna fotka.

Verím, že sa bude páčiť. S pozdravom ZŠ Zákopčie

 

Naspäť na zoznam škôl

Organizátor
Partneri