Základná škola, Podhájska

Výzva: Ak každý z vás príde do školy trikrát na bicykli, tak ja prídem na bicykli tiež!!!

Do malotriednej školy na dedine by mali chodiť žiaci stále na bicykli, kolobežke, odrážadle, šlapadle, čude-jude… na čomkoľvek čo má aspoň jedno, dve kolesá. Do tej našej dvojtriedky chodí dvadsať žiakov a strážime si ich ako oko v hlave. A rodičia ešte viac.  Preto  má každý žiak svojho „šoféra“, ktorý ho každé ráno vyloží pred školou a popoludní príde po neho.

Ešte niečo bolo každý deň. V stojane bol každý deň zaparkovaný smutný osamotený bicykel pani školníčky.  Ale počas kampane sa to zmenilo!!! Hneď v prvý deň sa vedľa neho objavil malý ružový bicykel. No mali si tí dvaja čo povedať!

Pani riaditeľka motivovala deti tým, že im vyhlásila výzvu: Ak každý z vás príde do školy trikrát na bicykli, tak ja prídem na bicykli tiež!!! Pani riaditeľka býva 15 km od školy a má štyrikrát viac rokov akoby prešla v ten deň kilometrov.

Žiaľ, ako sa deti snažili, tak sa snažili, ale mnohí nedokázali prísť na bicykli: pršalo, fúkalo, bolo teplo, rodičia nedovolili, mama sa bojí, že sa dieťaťu niečo stane, babka sa strachuje, aby vnúčika nezrazilo auto……

Podstatné je, že ani týždeň po skončení kampane, bicykel pani školníčky už nestojí v stojane sám. Aj dnes 9.10. mu robia spoločnosť dve kolobežky a štyri bicykle.  A o to išlo.

Cesta do školy je pokojná, iba ráno tu vrndží autobus a autá rodičov a pani učiteliek J. Všetci šoféri sú však k deťom ohľaduplní.

 

 

Naspäť na zoznam škôl

Organizátor
Partneri