Základná a materská škola, Nitrianske Sučany

DO ŠKOLY NA BICYKLI- úspešný začiatok, ešte lepší priebeh, každý deň nový príbeh ….
Hneď prvý deň viac ako polovica žiakov zobrali súťaž a boj proti autoholizmu vážne a viac ako 50% z detí zaparkovali svoje bicytátoše  a farebné kolobežky na školskom dvore. Tí najzodpovednejší mali na nich zavesené aj prilby. Verím, že zajtra  dobicyklujú do školy aj takí, čo dnes zaváhali….
Deň druhý – pribudlo 8 bicyklov a kolobežiek. Super, zlepšujeme sa! Všetci mali funkčné bicykle, no zároveň všetci (až na pár uvedomelých si rizika), nechali prilby doma! Prilba je povinnou výbavou každého cyklistu! Zajtra očakávame nielen nových , ale aj zodpovedných  účastníkov s prilbami na hlave!
Deň tretí -počet účastníkov v škole  sa nezvýšil, no zaregistrovali sme viac zodpovedných cyklistov, ktorým nechýbala prilba. Dnes sa k nám pridali aj naši najmenší škôlkári na malých bicyklíkoch. Česť učiteľov zachránila pani riaditeľka, je pre nás všetkých veľkým vzorom. Tretiaci a štvrtáci strávili zábavnú hodinu telesnej výchovy na bicykloch a kolobežkách. Učili sa pravidlá bezpečného jazdenia, zasúťažili si o najrýchlejšieho cyklistu.
4.deň – napriek nočnému dažďu stále vysoká účasť. Pridala sa k nám aj ďaľšia p.uč. M.Silvestri. Na hodine Informatiky a VYV sme sa venovali povinnej výbave každého cyklistu a cyklistickým dopravným značkám.
5. deň – dnes naši najmenší tvorili modelové situácie, v ktorých si ako cyklisti a kolobežkári precvičili najmä vzájomnú ohľaduplnosť pri pohybe na mieste vyhradenom pre bicyklovanie.
6. deň- upršaný,  v ktorom sa len ťažko prepravovalo do školy na bicykli . Na školskom dvore sa napriek tomu našli odparkované 2 dvojkolesové tátoše. V online pošte však čakalo veľké prekvapko. Značka pre cyklistov v 3D skicári od Kubka.
7. a 8. deň pršalooooooo a mnoho detí prišlo na vyučovanie so smutným výrazom.  Sťažovali sa, že nemohli prísť na bicykli, nechceli zmoknúť. Pozriem na nástenku, idem zapísať počty žiakov. Odtiaľ na mňa už vykúkali známe tváričky so šibalským úsmevom. NA BICYKLOCH!!! Spoznali ste ich aj Vy?
9. a 10. deň, finále, čas, kedy to už takmer všetci vzdali (z obavy, či ich nezastihne cestou dážď) Našli sa aj  nebojácni vytrvalci. A  ten najvytrvalejší, ktorý to nevzdal ani jeden deň, bol Tomáško Krchňavý – 4.ročník. KLOBÚK DOLE!

 

Naspäť na zoznam škôl

Organizátor
Partneri